Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Usporedba u sustavima objavi-pretplati (CROSBI ID 761139)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Pripužić, Krešimir Usporedba u sustavima objavi-pretplati // Poslijediplomski doktorski studij (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilšta u Zagrebu). 2007.

Podaci o odgovornosti

Pripužić, Krešimir

hrvatski

Usporedba u sustavima objavi-pretplati

Sustav objavi-pretplati sastoji se od usluge za obavješćivanje i njezinih korisnika. Za razliku od drugih rješenja za razmjenu poruka između korisnika, sustav objavi-pretplati karakterizira razdvojenost korisnika u vremenu, prostoru i toku podataka. Korisnici ovog sustava unaprijed izražavaju svoj interes za određenim informacijama i primaju ih ukoliko se odgovarajuće informacije objave. Zadaća usluge za obavješćivanje je da prilikom objave odredi kojim korisnicima treba isporučiti objavu. Korisnici interes za informacijama izražavaju u obliku pretplata. Postoje tri osnovna modela pretplata te jako velik broj jezika za opis istih. Arhitekturalni model sustava sastoji se od četiri sloja, a mi ćemo se posebno osvrnuti na sljedeće nedostatke sloja za usporedbu: nepostojanje rangiranja objava, nepostojanje djelomičnog odgovaranja, previše primljenih objava i premalo primljenih objava. Postojeća rješenja nisu se u stanju nositi sa svim navedenim nedostacima, već ih rješavaju samo parcijalno.

Sustav objavi-pretplati; usmjeravanje; usporedba; modeli pretplata; arhitektura; nedostaci.

nije evidentirano

engleski

Matching in Publish/Subscribe Systems

nije evidentirano

Publish/subscribe; routing; matching; subscription models; architecture; drawbacks.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Poslijediplomski doktorski studij (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilšta u Zagrebu)

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika, Računarstvo, Informacijske i komunikacijske znanosti

Poveznice