Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Studija turističkog prihvatnog kapaciteta destinacije Crikvenice (CROSBI ID 760970)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Carić, Hrvoje ; Čorak, Sanda ; Klarić, Zoran Studija turističkog prihvatnog kapaciteta destinacije Crikvenice // Institut za turizam, Zagreb. 2007.

Podaci o odgovornosti

Carić, Hrvoje ; Čorak, Sanda ; Klarić, Zoran

hrvatski

Studija turističkog prihvatnog kapaciteta destinacije Crikvenice

Studija promišlja o turističkom razvoju grada Crikvenica na temeljima koncepta održivog razvoja. Problemi Crikvenice kao destinacije tipični su za destiancije Sredozemlja koje su u svom životnom ciklusu dosegle fazu 'zrelosti' svog proizvoda i koje zbog intenzivnog razvoja i izgradnje kapaciteta imaju problema s ostvarenjem kvalitetnog turističkog razvoja kao i s prihvatnim kapacitetom, kojeg su već premašile. Glavni cilj rada je utvrditi osnovne elemente prihvatnog kapaciteta destinacije Crikvenica s posebnim fokusom na identifikaciju, analizu i procjenu kupališnog prostora destinacije. Na kraju prezentiraju se moguća strateška rješenja koja bi trebala djelovati na ublažavanje pritiska turista na kupališni prostor i koja bi u konačnici trebala djelovati na kvalitetnije tržišno poziconiranje koje je zadano glavnim planom turističkog razvoja.

turistički prihvatni kapacitet; turizam; Crikvenica

nije evidentirano

engleski

Study of Crikvenicas' tourism carrying capacity

nije evidentirano

tourism carrying capacity; tourism; Crikvenica

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Geologija, Ekonomija, Demografija