Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Učinci promjene oporezivanja dodane vrijednosti na poslove hotela u 2006. godini (CROSBI ID 760969)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Ivandić, Neven ; Gatti, Petra Učinci promjene oporezivanja dodane vrijednosti na poslove hotela u 2006. godini // Institut za turizam, Zagreb. 2007.

Podaci o odgovornosti

Ivandić, Neven ; Gatti, Petra

hrvatski

Učinci promjene oporezivanja dodane vrijednosti na poslove hotela u 2006. godini

Cilj projekta je procijeniti iznos poreza na dodanu vrijednost koju plaćaju gospodarski subjekti u području Hoteli i restorani prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti u 2006. godini u odnosu na 2005. godinu i dekomponirati procijenjenu promjenu na utjecaje koji proizlaze iz promjene poreznog sustava, promjene cijene, primjene tržišnog miksa i promjene obujma fizičke potražnje. Istraživanje se provodi prikupljanjem podataka od porezne uprave za obračun poreza na dodanu vrijednost prema regijama i vrstama isporuka te anketiranjem poduzeća, čime se procjenjuje promjena poreznog opterećenja u 2006. godini u odnosu na 2005. godinu te prati realizacija isporuka dobara i usluga po obračunskim razdobljima.

hotel; oporezivanje dodane vrijednosti; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Effects of taxation changes on added value in hotels' business in 2006

nije evidentirano

hotel; taxation; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija