Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Akcijski plan razvoja turizma općine Bol (CROSBI ID 760965)

Druge vrste radova | izvještaj

Čorak, Sanda ; Boranić Živoder, Snježana ; Carić, Hrvoje ; Kušen, Eduard Akcijski plan razvoja turizma općine Bol // Institut za turizam, Zagreb. 2007.

Podaci o odgovornosti

Čorak, Sanda ; Boranić Živoder, Snježana ; Carić, Hrvoje ; Kušen, Eduard

hrvatski

Akcijski plan razvoja turizma općine Bol

Općina Bol doživljava u proteklih desetak godina iznimno intenzivno razdoblje turističkog razvoja. Istovremeno, nedovoljno usmjeravan turistički razvoj prijeti narušavanju jedinstvenih prirodnih i tradicijskih odlika prostora i njegovim pretvaranjem u nediferenciranu i turističku aglomeraciju, čiji prolaz na tržištu određuje niska cijena. Studija nastoji odgovoriti na pitanja kako se boriti s negativnim tendencijama u razvoju bolskog turizma, kao što su onečišćenje okoliša i prekomjerno iscrpljivanje prihvatnih uvjeta prostora, što je vizija turističke destinacije Bol i na kojim atributima treba graditi prepoznatljivu i jedinstvenu ponudu, odnosno koje su odrednice strategije razvoja. Na kraju studije razrađuju se ključne pretpostavke provedbe razvojne strategije kreiranjem akcijskih planova koji precizno i detaljno iznose aktivnosti koje je potrebno poduzeti u realizaciji strategije.

turizam; plan razvoja; Bol; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Tourism Development Action Plan, Municipality of Bol

nije evidentirano

tourism; development plan; municipality of Bol

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija, Demografija