Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Konkurentska sposobnost hrvatskog turizma : cjenovna konkurentnost organiziranih putovanja u 2006. godini (CROSBI ID 760960)

Druge vrste radova | izvještaj

Vrdoljak-Šalamon, Blaženka Konkurentska sposobnost hrvatskog turizma : cjenovna konkurentnost organiziranih putovanja u 2006. godini // Institut za turizam, Zagreb. 2007.

Podaci o odgovornosti

Vrdoljak-Šalamon, Blaženka

hrvatski

Konkurentska sposobnost hrvatskog turizma : cjenovna konkurentnost organiziranih putovanja u 2006. godini

Istraživanje cjenovne konkurentnosti organiziranih putovanja provedeno je u okviru projekta "Konkurentska sposobnost hrvatskog turizma", pri čemu se analiziraju dva emitivna tržišta: njemačko i britansko, te sve mediteranske turističke destinacije: Portugal, Španjolska, Francuska (mediteranska obala), Italija, Malta, Cipar, Tunis, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Grčka i Turska. U analizu je uključena i ponuda za bugarske destinacije na Crnom moru, te egipatske na Crvenom moru. Kao osnovni izbor podataka korišteni su katalozi turoperatora koji postoje na emitivnim tržištima, a kao najniža razina usporedbe koristila se regija. Za razliku od prethodnih istraživanja, kada su se kao okosnica analize odredile destinacije na mikro razini, u ovom istraživanju uzete su regije, koje su sa stajališta turoperatora važnije jer integriraju više raznovrsnih turističkih proizvoda i omogućavaju uspješnije nastupe na tržištu. Napravljena aplikacija omogućila je analizu cijena na svim razinama: na razini konkurentskog kruga mediteranskih zemalja, na nacionalnoj razini te na razini regija, ako i prema različitim kriterijima: mjeseci, kategorija hotela, tipovi i prehrane, trajanje aranžmana i vrsta prijevoza.

turizam; konkurentska sposobnost; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Competitive effectiveness of Croatian tourism : Ppackage tours price competitiveness in 2006

nije evidentirano

tourism; competitive effectiveness; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija