Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon (CROSBI ID 471468)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Marić, Jasmina Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon // XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma. 1998. str. 155-x

Podaci o odgovornosti

Marić, Jasmina

hrvatski

Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon

Maceracija masulja bijelog grožđa prije prešanja postala je u nekim vinarskim krajevima standardni postupak općenito zbog vjerovanja da se tim postupkom bolje izluži aroma iz kožice bobica. Grožđe Sauvignona macerirano je 0, 3, 6 sati te su razmotrene kemijske i kvalitetne promjene u rezultirajućim vinima. Pokazano je da vina od grožđa dobivenog maceracijom poslije 6 sati imaju jače razvijenu aromu ali su neharmonična. Najbolje rezultate postiglo je vino dobiveno maceracijom od 3 sata.

maceracija; kvaliteta Sauvignon

nije evidentirano

engleski

Maceration and quality of wine Sauvignon

nije evidentirano

maceration; quality; Sauvignon

nije evidentirano

Podaci o prilogu

155-x.

1998.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma

Podaci o skupu

XXXIV. Znanstveni skup hrvatskih agronoma

predavanje

25.02.1998-28.02.1998

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)