Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon (CROSBI ID 471468)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Marić, Jasmina
hrvatski
Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon
Maceracija masulja bijelog grožđa prije prešanja postala je u nekim vinarskim krajevima standardni postupak općenito zbog vjerovanja da se tim postupkom bolje izluži aroma iz kožice bobica. Grožđe Sauvignona macerirano je 0, 3, 6 sati te su razmotrene kemijske i kvalitetne promjene u rezultirajućim vinima. Pokazano je da vina od grožđa dobivenog maceracijom poslije 6 sati imaju jače razvijenu aromu ali su neharmonična. Najbolje rezultate postiglo je vino dobiveno maceracijom od 3 sata.
maceracija; kvaliteta Sauvignon
nije evidentirano
engleski
Maceration and quality of wine Sauvignon
nije evidentirano
maceration; quality; Sauvignon
nije evidentirano
Podaci o prilogu
155-x.
1998.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma
Podaci o skupu
XXXIV. Znanstveni skup hrvatskih agronoma
predavanje
25.02.1998-28.02.1998
Opatija, Hrvatska