Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 330316

Organizacija nastave po bolonjskom modelu za područje kvalitete hrane i toksikologije na Sveučilištu u Zagrebu


Kniewald, Jasna; Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana
Organizacija nastave po bolonjskom modelu za područje kvalitete hrane i toksikologije na Sveučilištu u Zagrebu // Drugi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva
Split, Hrvatska, 2007. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)


Naslov
Organizacija nastave po bolonjskom modelu za područje kvalitete hrane i toksikologije na Sveučilištu u Zagrebu
(Education for Food Quality and Toxicology at University of Zagreb according to Bologna Process)

Autori
Kniewald, Jasna ; Vahčić, Nada ; Hruškar, Mirjana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni

Skup
Drugi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva

Mjesto i datum
Split, Hrvatska, 07.-10.05.2007

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Bolonjski model; kvaliteta hrane; toksikologija; Sveučilište u Zagrebu
(Bologna model; food quality; toxicology; University of Zagreb)

Sažetak
U Europskoj uniji, pa tako i u Hrvatskoj, sve se više pažnje posvećuje području edukacije u području kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane. European Commission u okviru FP6, a sada u pozivima za FP7 programe, predviđa znatna sredstva za istraživanja u tom području i samim tim je predviđena intenzivna edukacija mladih znanstvenika. Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu provodi se edukacija studenata prema bolonjskom modelu kroz preddiplomski i diplomski studij Nutricionizam, diplomski studij Upravljanje sigurnošću hrane te na poslijediplomskom doktorskom studiju Nutricionizam, kao i na poslijediplomskim specijalističkim studijima Kvaliteta i sigurnost hrane i Upravljanje hranom. Prehrambeno-biotehnološki fakultet ima dugogodišnje iskustvo u provođenju nastave iz nutricionizma, kvalitete hrane i toksikologije za potrebe praćenja zdravstvene ispravnosti hrane. Na posteru će se prikazati nastavni programi s pripadajućim ECTS bodovima po pojedinim studijima, posebice kolegiji koji obuhvaćaju kontrolu hrane i toksikologiju, s naglaskom na znanja koja se stiču na pojedinim studijima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija

Napomena
Link za pregled postera http://www.kongres-znanstvenika.hr/posteri



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Nada Vahčić, )
058-0582184-2232 - Endokrino-aktivne supstancije u hrani i oštećenja reproduktivnog sustava (Branimir Šimić, )
058-0582184-2414 - Nekliničke metode ispitivanja tvari iz okoliša na stanicama sisavaca i riba (Višnja Gaurina-Srček, )

Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb