Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Učinak relativne mase plijena na hranjenje zmije zelene jamičarke (Trimeresurus albolabris, Gray 1842) (CROSBI ID 348945)

Ocjenski rad | diplomski rad

Brajković, Josip Učinak relativne mase plijena na hranjenje zmije zelene jamičarke (Trimeresurus albolabris, Gray 1842) / Tadić, Zoran (mentor); Zagreb, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb, . 2005

Podaci o odgovornosti

Brajković, Josip

Tadić, Zoran

hrvatski

Učinak relativne mase plijena na hranjenje zmije zelene jamičarke (Trimeresurus albolabris, Gray 1842)

Cilj ove studije je bio odrediti učinak mase i širine plijena na vrijeme gutanja, vrijeme latencije i način manipulacije plijenom, te postoje li i koje su razlike u ponašanju mužjaka i ženki tijekom hranjenja. Dobiveni rezultati pokazuju da vrijeme gutanja plijena raste sa porastom mase, relativne mase i relativne širine plijena. Korelacije vremena gutanja plijena, te mase, relativne mase i relativne širine plijena su visoke i statistički značajne i u mužjaka i u ženki. Vrijeme latencije raste i u korelaciji je sa porastom mase i relativne širine plijena i u mužjaka i u ženki, ali u mužjaka ta korelacija nije statistički značajna. Korelacija i rast vremena latencije sa porastom relativne mase plijena su slabo izraženi i nisu statistički značajni ni u mužjaka ni u ženki. Razlike u koeficijentima korelacije među mužjacima i ženkama niti u jednom slučaju nisu statistički značajne. Porast relativne mase i relativne širine plijena potiču ispuštanje plijena u ženki, no njihov utjecaj na ispuštanje plijena u mužjaka je slabo izražen.

Manipulacija plijenom; zmije; zelena jamičarka

nije evidentirano

engleski

The effect of relative prey mass on prey - handling behaviour of the White - Lipped Tree Viper (Trimeresurus albolabris, Gray 1842)

nije evidentirano

Prey-handling behaviour; snakes; White-lipped tree viper

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52

14.07.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Biologija