Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj strukture i pomlađivanja na potrajnost šuma bukve i jele te šuma bukve Nacionalnog parka Plitvička jezera (CROSBI ID 760885)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Anić, Igor Utjecaj strukture i pomlađivanja na potrajnost šuma bukve i jele te šuma bukve Nacionalnog parka Plitvička jezera // Utjecaj strukture i pomlađivanja na potrajnost šuma bukve i jele te šuma bukve Nacionalnog parka Plitvička jezera. 2007.

Podaci o odgovornosti

Anić, Igor

hrvatski

Utjecaj strukture i pomlađivanja na potrajnost šuma bukve i jele te šuma bukve Nacionalnog parka Plitvička jezera

Istraživanje je obavljeno kako bi se došlo do novih spoznaja o strukturi i pomlađivanju te o potrebi, metodama i intenzitetima šumskouzgojnih postupaka koji bi osigurali višenamjensku potrajnost bukovo-jelovih i bukovih šumskih sastojina Nacionalnog parka Plitvička jezera. Rezultati istraživanja predstavljaju znanstvenu podlogu za dugoročno i kratkoročno planiranje te donošenje odluka o gospodarenju šumama kao jednim od temeljnih fenomena Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Nacionalni park Plitvička jezera; bukove šume; jelovo-bukove šume; prašuma; potrajnost

nije evidentirano

engleski

The influence of stand structure and regeneration on the sustainability of fir-beech and beech forests in the National park Plitvice Lakes

nije evidentirano

National park Plitvice lakes; beech forests; beech-fir forests; virgin forest; sustainability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Utjecaj strukture i pomlađivanja na potrajnost šuma bukve i jele te šuma bukve Nacionalnog parka Plitvička jezera

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Šumarstvo, Biotehnologija, Biologija