Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine (CROSBI ID 348662)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mesarić, Marijan Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine / Marić, Vladimir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Mesarić, Marijan

Marić, Vladimir

hrvatski

Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine

Istraživan je utjecaj prirodnog zeolita klinoptilolita na aktivnost suhog aktivnog pivskog kvasca i svježeg pivskog kvasca iz Zagrebačke pivovare pri vrenju pivske sladovine. Na temelju dobivenih rezultata može se zaključiti da dodatak 1% klinoptilolita u sladovinu kod oba upotrebljena kvasca značajno utječe na ukupni broj stanica i broj živih stanica tijekom prva 24 sata uzgoja.

pivski kvasac; zeolit; alkoholna fermentacija; recikliranje kvasca

68/02

engleski

The influence of zeolite on the activity of fresh and dry brewer's yeast during beer fermentation

nije evidentirano

brewer's yeast; zeolite

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

17.07.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija