Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine (CROSBI ID 348662)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Mesarić, Marijan
Marić, Vladimir
hrvatski
Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine
Istraživan je utjecaj prirodnog zeolita klinoptilolita na aktivnost suhog aktivnog pivskog kvasca i svježeg pivskog kvasca iz Zagrebačke pivovare pri vrenju pivske sladovine. Na temelju dobivenih rezultata može se zaključiti da dodatak 1% klinoptilolita u sladovinu kod oba upotrebljena kvasca značajno utječe na ukupni broj stanica i broj živih stanica tijekom prva 24 sata uzgoja.
pivski kvasac; zeolit; alkoholna fermentacija; recikliranje kvasca
68/02
engleski
The influence of zeolite on the activity of fresh and dry brewer's yeast during beer fermentation
nije evidentirano
brewer's yeast; zeolite
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
17.07.2002.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb