Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 324874

Utjecaj folijarne gnojidbe dušikom, kalijem i borom na razinu i sezonsku promjenjivost koncentracija dušika, kalija i bora u lišću masline sorte Oblica


Perica, Slavko; Čmelik, Zlatko
Utjecaj folijarne gnojidbe dušikom, kalijem i borom na razinu i sezonsku promjenjivost koncentracija dušika, kalija i bora u lišću masline sorte Oblica // POMOLOGIA CROATICA, 13 (2007), 2; 63-75 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


Naslov
Utjecaj folijarne gnojidbe dušikom, kalijem i borom na razinu i sezonsku promjenjivost koncentracija dušika, kalija i bora u lišću masline sorte Oblica
(Influence of foliar nutrition with nitrogen, potassium and boron on the level and seasonal changes of nitrogen, potassium and boron concentrations in the olive leaves cv. Oblica)

Autori
Perica, Slavko ; Čmelik, Zlatko

Izvornik
POMOLOGIA CROATICA (1330-6626) 13 (2007), 2; 63-75

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Maslina; folijarna ishrana; dušik; kalij; bor
(Olive tree; foliar nutrition; nitrogen; potassium; boron)

Sažetak
Istraživan je utjecaj folijarne primjene dušika, kalija i bora na razinu i dinamiku koncentracije dušika, kalija i bora u listu masline sorte Oblica. Koncentracija dušika u lišću je bila najveća u zimsko-proljetnom razdoblju, a najniža sredinom vegetacije u vrijeme otvrdnjavanja koštice plodova. Koncentracija bora u lišću masline nije očitovala pravilnost promjena tijekom vegetacijske sezone. Folijarna primjena N, K i B očitovala se značajnim povećanjem koncentracija dušika, kalija i bora u lišću masline.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
091-0910468-0166 - Vrednovanje, zaštita i upotreba genetskih resursa masline (Slavko Perica, )

Ustanove
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka:


  • CAB ABSTRACTS (CAB INTERNATIONAL) BIOSIS PREVIEWS
  • AGRICOLA
  • FOOD SCI. & TECH.ABS. I AGRIS