Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 324669

Sportsko rekreacijske aktivnosti djece i mladih u slobodno vrijeme


Petračić, Tin
Sportsko rekreacijske aktivnosti djece i mladih u slobodno vrijeme // Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Kineziološka rekreacija i kvaliteta života: zbornik radova / Andrijašević, Mirna (ur.).
Zagreb: Kineziološki fakultet, 2008. str. 195-203 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Sportsko rekreacijske aktivnosti djece i mladih u slobodno vrijeme
(Sports recreation activity in spare time of children and young)

Autori
Petračić, Tin

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Kineziološka rekreacija i kvaliteta života: zbornik radova / Andrijašević, Mirna - Zagreb : Kineziološki fakultet, 2008, 195-203

ISBN
978-953-6378-76-0

Skup
Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Kineziološka rekreacija i kvaliteta života

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 23.-24.02.2008

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Sportska rekreacija ; djeca i mladi ; tjelesno vježbanje ; zdravlje
(Sports recreation ; children and the young ; physical activity ; health)

Sažetak
Podaci dobiveni anketnim upitnikom na uzorku od 284 ispitanika na području grada Petrinje pokazuju da se svaki drugi ispitanik muškog spola u dobi od 10 do 13 godina bavi sportsko rekreacijskim aktivnostima u slobodno vrijeme. Gledajući samo ženski uzorak dolazimo do zaključka da je svaka deseta ispitanica uključena u neke od sportsko rekreacijskih aktivnosti. Svaki 7 ispitanik ide na zimovanje, dok 86, 3% ispitanika tvrdi da im se roditelji ne bave nikakvim sportsko rekreacijskim aktivnostima. Mnogi slučajevi nam pokazuju da su upravo profesori kineziologije jedan od najvažnijih faktora zbog kojih se djeca i mladi odlučuju ili ne odlučuju uključiti u neke od ponuđenih sportsko rekreacijskih aktivnosti. Županijske i gradske institucije koje su zadužene za sport i sportsku rekreaciju te njihovo promicanje imaju veliku obvezu aktivnije krenuti u akciju promoviranja tjelesnog vježbanja i zdravlja. Time pridonose uključivanju što većeg broja djece i mladih u razne oblike sportsko rekreacijskih aktivnosti, a time i smanjenju sve brojnijih negativnih utjecaja suvremenog načina života. Važnost tjelesnog vježbanja daje nam dovoljan razlog da svi zajedno omogućimo svoj djeci, a naročito mlađim dobnim skupinama kontinuirano bavljenje tjelesnim vježbanjem.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
227-2271694-1696 - Kineziološka edukacija u predškolskom odgoju i primarnom obrazovanju (Ivan Prskalo, )

Ustanove
Učiteljski fakultet, Zagreb,
Visoko učilište Algebra, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Tin Petračić, (298705)