Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Likopen u pojedinim dijelovima neprerađene rajčice-usporedba dviju metoda (CROSBI ID 348598)

Ocjenski rad | diplomski rad

Frančić, Nikolina Likopen u pojedinim dijelovima neprerađene rajčice-usporedba dviju metoda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Frančić, Nikolina

Vahčić, Nada

hrvatski

Likopen u pojedinim dijelovima neprerađene rajčice-usporedba dviju metoda

Likopen je prirodni pigment iz skupine karotenoida, a rajčica i proizvodi od rajčice su glavni izvori likopena. Cilj ovog istraživanja bio je primjenjujući dvije različite metode (atomsku apsorpcijsku spektrofotometriju i visoko-djelotvornu tekućinsku kromatografiju) odrediti udio likopena u sirovoj, tehnološki neobrađenoj rajčici te njenoj kožici i pulpi iz različitih geografskih područja. Dobiveni rezultati statistički su obrađeni te je prema tim parametrima utvrđena sukladnost metoda.

AAS; HPLC; Likopen; Rajčica

nije evidentirano

engleski

The lycopene in each part of raw tomato-comparison of two methods

nije evidentirano

AAS; HPLC; lycopene; tomato

nije evidentirano

Podaci o izdanju

77

21.12.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija