Likopen u pojedinim dijelovima neprerađene rajčice-usporedba dviju metoda (CROSBI ID 348598)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Frančić, Nikolina
Vahčić, Nada
hrvatski
Likopen u pojedinim dijelovima neprerađene rajčice-usporedba dviju metoda
Likopen je prirodni pigment iz skupine karotenoida, a rajčica i proizvodi od rajčice su glavni izvori likopena. Cilj ovog istraživanja bio je primjenjujući dvije različite metode (atomsku apsorpcijsku spektrofotometriju i visoko-djelotvornu tekućinsku kromatografiju) odrediti udio likopena u sirovoj, tehnološki neobrađenoj rajčici te njenoj kožici i pulpi iz različitih geografskih područja. Dobiveni rezultati statistički su obrađeni te je prema tim parametrima utvrđena sukladnost metoda.
AAS; HPLC; Likopen; Rajčica
nije evidentirano
engleski
The lycopene in each part of raw tomato-comparison of two methods
nije evidentirano
AAS; HPLC; lycopene; tomato
nije evidentirano
Podaci o izdanju
77
21.12.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb