Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Elaborat stanja tala s projektom rekultivacije bušotinskog radnog prostora i isplačne jame bušotine Kloštar 77 (CROSBI ID 760778)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kisić, Ivica ; Bašić, Ferdo ; Mesić, Milan ; Zgorelec, Željka ; Jurišić, Aleksandra Elaborat stanja tala s projektom rekultivacije bušotinskog radnog prostora i isplačne jame bušotine Kloštar 77 // Zavod za opću proizvodnju bilja Agronomskoga fakulteta. 2008.

Podaci o odgovornosti

Kisić, Ivica ; Bašić, Ferdo ; Mesić, Milan ; Zgorelec, Željka ; Jurišić, Aleksandra

hrvatski

Elaborat stanja tala s projektom rekultivacije bušotinskog radnog prostora i isplačne jame bušotine Kloštar 77

Bušotina Klo-77 tehnički je likvidirana na osnovu Projektnoga zadatka i Geološko fizikalnoga projekta za likvidaciju bušotine izdanoga od sektora za razradu i Programa radova likvidacije bušotine Klo-77 izdanoga od Službe za likvidaciju bušotina i rudarskih postrojenja. Likvidacije je provedena u vremenu od 19. 12. 2006. pa do 23. 12. 2006. godine o čemu je sastavljen tehnički izvještaj broj: 3T40. Temeljem provedenih temeljnih kemijskih analiza (reakcija tla, sadržaj organske tvari, biljci pristupačni fosfor i kalij) te opterećenosti tla ukupnim i mineralnim uljima nameće se zaključak da je došlo do određenih promjena u tlu do promatrane dubine od 0, 3 metara uzrokovanih radom istraživane bušotine u ovom elaboratu. Na prostoru bušotinskog radnoga prostora utvrđena je relativno povoljnija reakcija tla, te izrazito niži sadržaj organske tvari i biljci pristupačnoga fosfora i kalija. Potrebite količine i oblike organskih i mineralnih gnojiva koje bi trebalo dodati pojašnjene su u prethodnom poglavlju. Kada se provede navedena organska i mineralna gnojidba u cilju rekultivacije tla, bušotinski prostor uključen u ovaj elaborat (Klo-77) biti će do kraja saniran te će se u tom slučaju prostor bušotinskog kruga moći vratiti bivšim vlasnicima na korištenje.

tlo; bušotine; sanacija; rekultivacija; mjere popravke

nije evidentirano

engleski

Elaborat stanja tala s projektom rekultivacije bušotinskog radnog prostora i isplačne jame bušotine Kloštar 77

nije evidentirano

soil; agriculture; crops; measurement of improvement

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zavod za opću proizvodnju bilja Agronomskoga fakulteta

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)