Utjecaj ovitka i starter kultura na proces zrenja i kvalitetu fermentiranih kobasica (CROSBI ID 348453)
Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)
Podaci o odgovornosti
Nežak, Jadranko
Šatović, Viktor
hrvatski
Utjecaj ovitka i starter kultura na proces zrenja i kvalitetu fermentiranih kobasica
Ovim radom prikazan je utjecaj dviju različitih starter kultura mikroorganizama i dva različita umjetna ovitka proizvedena na prirodnoj osnovi na proces zrenja i kvalitetu fermentiranih kobasica. Tijekom proizvodnog procesa praćene su mikroklimatske, fizikalno-kemijske i mikrobiološke promjene na uzorcima.
fermentirane kibasice; fizikalo-kemijske i mikrobiološke promjene; ovitci; starter kulture
9M/04
engleski
The effect of casing and starter cultures on ripening process and quality of fermented sausages
nije evidentirano
casing; fermented sausages; starter cultures
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
01.01.2004.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb