Utjecaj smrzavanja na svojstva peciva (CROSBI ID 348357)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Bošnjak, Krešimir
Ćurić, Duška
hrvatski
Utjecaj smrzavanja na svojstva peciva
Cilj rada bio je odrediti najpovoljnije uvjete smrzavanja za nefermentirana, djelomićno fermentirana i fermentirana peciva, ocijeniti promjene koje nastaju kao posljedica smrzavanja i skladištenja istih, te naći najpogodniji način proizvodnje peciva s tehnološkog i ekonomskog stajališta.Uzorci s najmanje izraženim promjenama koje nastaju kao posljedica smrzavanja su nefermentirani uzorci, slijede djelomićno fermentirani, pa potpuno fermentirani.
tijesto; smrzavanje; fermentirano tijesto; nefermentirano tijesto
71/04
engleski
Effects of freezing on the properties of the rolls
nije evidentirano
dough; freezing; fermented dough; unfermented dough
nije evidentirano
Podaci o izdanju
45
14.06.2004.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb