Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja (CROSBI ID 348340)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Zupčić, Miranda
Kovaček, Damir
hrvatski
Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja
U ovom radu razvijen je model za proučavanje i interpretaciju nastanka eterskih veza u proteinima pšenične krupice tijekom procesa ekstruzije, korišten je teorijski pristup baziran na metodama molekularnog modeliranja u kombinaciji s eksperimentalnim mjerenjima pomoću FTIR spektroskopije.
ekstruzija; proteini; eterska veza; molekularno modeliranje; FTIR spektroskopija; AM-1
32/04
engleski
Chemical changes during the extrusion cooking-ether type cross-linking reactions
nije evidentirano
extrusion; proteins; ether bond; molecular modeling; FTIR spectroscopy; AM-1
nije evidentirano
Podaci o izdanju
40
06.04.2004.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb