Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja (CROSBI ID 348340)

Ocjenski rad | diplomski rad

Zupčić, Miranda Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja / Kovaček, Damir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Zupčić, Miranda

Kovaček, Damir

hrvatski

Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja

U ovom radu razvijen je model za proučavanje i interpretaciju nastanka eterskih veza u proteinima pšenične krupice tijekom procesa ekstruzije, korišten je teorijski pristup baziran na metodama molekularnog modeliranja u kombinaciji s eksperimentalnim mjerenjima pomoću FTIR spektroskopije.

ekstruzija; proteini; eterska veza; molekularno modeliranje; FTIR spektroskopija; AM-1

32/04

engleski

Chemical changes during the extrusion cooking-ether type cross-linking reactions

nije evidentirano

extrusion; proteins; ether bond; molecular modeling; FTIR spectroscopy; AM-1

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

06.04.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija