Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća vina proizvedenog od višnje Maraske (CROSBI ID 348272)

Ocjenski rad | diplomski rad

Pintarić, Irena Kakvoća vina proizvedenog od višnje Maraske / Banović, Mara (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Pintarić, Irena

Banović, Mara

hrvatski

Kakvoća vina proizvedenog od višnje Maraske

Voćna vina jesu poljoprivredni prehrambeni proizvodi dobiveni fermentacijom soka ili masulja svježeg i za to pripremljenog voća. Procjena kakvoće vina bazira se na određivanju parametara propisanih zakonskom regulativom. Provedena je alkoholna fermentacija masulja višnje Maraske s ciljem proizvodnje voćnog vina. Fermentacija je provedena u laboratorijskim uvjetima pri sobnoj temperaturi. Korišteni su selekcionirani kvasci trgovačkog naziva ''Fermol Rouge'' s time da su u pojedine uzorke prije fermentacije dodani pektolitički enzimi, hrana za kvasce te je provedena jabučno-mliječna fermentacija. Kvaliteta dobivenih proizvoda procijenjena je provođenjem fizikalno-kemijskih analiza, određivanjem ukupnih fenola, antocijana i senzorskom analizom. Dobiveni rezultati su pokazali da su u primijenjenim uvjetima fermentacije dobivena vina vrlo slična po fizikalno-kemijskom sastavu i udjelu fenolnih tvari i tvari boje. Senzorskom analizom je najbolje ocijenjeno vino u kojem je provedena jabučno-mliječna fermentacija (vino 7, vino 8).

višnja; voćno vino; senzorska analiza

77/05

engleski

Quality of wine produced from cherry Marasca

nije evidentirano

cherry; fruit wine; sensory analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

66

11.07.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija