Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 319913

Izgradnja garažno-parkirnih objekata na području grada Opatije


Maršanić, Robert; Krpan, Ljudevit
Izgradnja garažno-parkirnih objekata na području grada Opatije // 27. Skup o prometnim sustavima s međunarodnim sudjelovanjem Automatizacija u prometu 2007. / Šakić, Željko (ur.).
Zagreb: KoREMA - Hrvatsko društvo za komunikacije, računarstvo, elektroniku, mjerenja i automatiku, 2007. str. 38-43 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Izgradnja garažno-parkirnih objekata na području grada Opatije
(The construction of garage-parking facilities in the area of the city of Opatija)

Autori
Maršanić, Robert ; Krpan, Ljudevit

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
27. Skup o prometnim sustavima s međunarodnim sudjelovanjem Automatizacija u prometu 2007. / Šakić, Željko - Zagreb : KoREMA - Hrvatsko društvo za komunikacije, računarstvo, elektroniku, mjerenja i automatiku, 2007, 38-43

Skup
27. Skup o prometnim sustavima s međunarodnim sudjelovanjem Automatizacija u prometu 2007.

Mjesto i datum
Varaždin - Hrvatska, Budimpešta - Mađarska, 14.-18. 11. 2007.

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Grad Opatija; garažno-parkirni objekti; promet u mirovanju;
(City of Opatija; garage-parking facilities; still traffic; parking; Physical Urban Plans; tourist destination)

Sažetak
Grad Opatija, kao i veliki dio drugih naših jadranskih gradova, dospio je u situaciju da narasle potrebe za pristupačnošću ne mogu kvalitetno zadovoljiti bez zahvata u postojeću komunalnu organizaciju samog grada, kako u organizacijskom, tako i u tehničkom pogledu. Bilo da se dolazak turista obavlja organizirano kolektivnim prijevozom (uglavnom autobusima) ili pak individualno (osobnim automobilima), pojavljuje se nesklad između prometne potražnje i postojeće prometne infrastrukture. Ta disproporcija najočitija je u organizaciji prometa u mirovanju u postojećoj gradskoj jezgri. Garažno-parkirni objekti rješenje su za one gradove kojima nedostaje veći broj parkirnih mjesta iz osnovnog razloga jer takvi objekti "štede" gradski prostor. Između potreba za parkirnim prostorom i broja mjesta za parkiranje koji su na raspolaganju, često postoji jedna značajna razlika koja se može pokriti jedino ako se raspoložive površine za parkiranje koriste u više nivoa, odnosno ako se upotrebe za izgradnju garažno-parkirnih objekata. U radu se analiziraju garažno-parkirni objekti koji se namjeravaju izgraditi na području Grada Opatije u idućih desetak godina prema Prostornom planu uređenja (PPU), te utjecaj tih objekata na kvalitetu Opatije kao atraktivne turističke destinacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Tehnologija prometa i transportPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
116-1352598-2487 - Upravljanje logističkim procesima u turističkoj destinaciji (Edna Mrnjavac, )

Ustanove
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija