Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj uvjeta skladištenja i ubrzanog kvarenja na oksidacijsku stabilnost masti u nekim komponentama cjelodnevnih suhih obroka namijenjenih prehrani Hrvatske vojske (CROSBI ID 348126)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Sorić, Ksenija Utjecaj uvjeta skladištenja i ubrzanog kvarenja na oksidacijsku stabilnost masti u nekim komponentama cjelodnevnih suhih obroka namijenjenih prehrani Hrvatske vojske / Štrucelj, Dubravka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Sorić, Ksenija

Štrucelj, Dubravka

hrvatski

Utjecaj uvjeta skladištenja i ubrzanog kvarenja na oksidacijsku stabilnost masti u nekim komponentama cjelodnevnih suhih obroka namijenjenih prehrani Hrvatske vojske

U ovom je radu ispitan utjecaj čuvanja i ubrzanog kvarenja u raznim uvjetima na oksidacijsku stabilnost masti u odabranim komponentama cjelodnevnih suhih obroka namijenjenih prehrani Hrvatske vojske. Usporedno su obavljena ispitivanja čistih masti koje su sastavni dio ukupne masti odabranih proizvoda. Osim skladištenja na sobnoj temperaturi, praćena je održivost proizvoda ubrzanim kvarenjem u termostatu pri 37 i 63 &ordm ; C , te izlaganjem UV – svjetlu od 365 nm. Oksidacijska stabilnost ispitivana je s obzirom na peroksidni broj, udjel slobodnih masnih kiselina te njihov sastav, koji je određen metodom plinske kromatografije njihovih metilestera. Dobiveni rezultati pokazuju da su oksidacijske promjene jače izražene od hidrolitičkih.

cjelodnevni suhi obrok; čajna pašteta; keks s maslacem; mesni doručak; oksidacijska stabilnost masti; prehrana u vojsci; sastav masnih kiselina; skladištenje; ubrzano kvarenje

4M/06

engleski

The influence of storage conditions and accelerated deterioration on the oxidative stability of fats in several components of the whole-day dry meals intended for the nourishment of the Croatian army

nije evidentirano

accelerated deterioration; butter biscuits; composition of fatty acids; luncheon meat; meat pate; nourishment in army; oxidative stability; shelf life; whole-day dry meals

nije evidentirano

Podaci o izdanju

119

05.01.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija