Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Reološka svojstva bezglutenskih smjesa na bazi kukuruza (CROSBI ID 348112)

Ocjenski rad | diplomski rad

Gabrić, Domagoj Reološka svojstva bezglutenskih smjesa na bazi kukuruza / Ćurić, Duška (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Gabrić, Domagoj

Ćurić, Duška

hrvatski

Reološka svojstva bezglutenskih smjesa na bazi kukuruza

Cilj diplomskog rada je bilo definirati optimalnu recepturu za proizvodnju bezglutenskog kruha korištenjem ekstrudiranog kukuruznog brašna, rižinog brašna i bezglutenskih poboljšivača koji su prisutni na tržištu te definirati uvjete proizvodnje i provesti senzorsku procjenu proizvoda. Od istraživanih uzoraka najbolja reološka svojstva pokazale su smjese s 3 % guar gume. Uzorci u kojima je dodan ksantan bili su izrazito gumasti, dok su oni s pektinom pokazivali izraženu ljepljivost. Najbolja senzorska svojstva dobivena su za uzorak 1 (ekstrudirano kukuruzno brašno + rižino brašno) s dodatkom guar gume od 3%.

bezglutenski kruh ; bezglutenski poboljšivači ; ekstrudirano kukuruzno brašno ; rižino brašno

90/06

engleski

Rheological properties of corn based gluten-free mixtures

nije evidentirano

extruded corn flour ; gluten-free bread ; gluten free-improvers ; rice flour

nije evidentirano

Podaci o izdanju

81

18.12.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija