Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

O odgoju, obrazovanju i javnoj nastavi (CROSBI ID 4868)

Urednička knjiga | monografija (znanstvena)

O odgoju, obrazovanju i javnoj nastavi / Šimunković, Ljerka (ur.) Split: Društvo Dante Alighieri Split, 2006

Podaci o odgovornosti

Šimunković, Ljerka

Nataša Bajić -Žarko, Snježana Bralić, Gabriele Cavezzi, Dubravka Dujmović, Maja Kezić, Miroslav Rožman, Rita Tolomeo

Šimunković, Ljerka ; Rožman, Miroslav ; Kezić, Maja

hrvatski

O odgoju, obrazovanju i javnoj nastavi

Ova je knjiga nastala kao rezultat nastojanja da se znanstveno istraži hrvatska povijesna i kulturna baština koja se odnosi na Dalmaciju, a koja je pisana na talijanskom jeziku, te je posvećena rukopisu s naslovom ''Dell'educazione e dell''istruzione pubblica' Ivana Luke Garanjina, priređena na dva jezika: talijanskom i hrvatskom, a koja se sastoji od dva dijela. Prvi dio naslovljen 'Školstvo u Dalmaciji od početka mletačke do početka francuske uprave', obrađuje povijesni prikaz obrazovanja u Dalmaciji te autorov život i djelo ; razmatra također stilske i jezične karakteristike rukopisa, zaustavlja se na analizi vremena nastanka te na kraju obrađuje opis i ediciju rukopisa. Drugi dio posvećen samom rukopisu 'O odgoju, obrazovanju i javnoj nastavi' sastoji se od transkripcije izvornog rukopisa i njegovog prijevoda na hrvatski jezik. Tekst rukopisa popraćen je znanstvenim komentarom svugdje gdje se za to ukazala potreba.

odgoj; obrazovanje; javna nastava

Knjigu ''O odgoju, obrazovanju i javnoj nastavi'' Ivana Luke Garanjina transkribirala je, prevela i priredila Ljerka Šimunković, a priređena je na dva jezika: talijanskom i hrvatskom.

engleski

About public education and instruction

nije evidentirano

public education and instruction

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Split: Društvo Dante Alighieri Split

2006.

953-99197-2-X

188

objavljeno

Povezanost rada

Filologija