Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj industrijskih postrojenja na sjevernom dijelu otoka Krka na život i razvoj otoka (posebno na mjesta Omišalj i Njivice) (CROSBI ID 532259)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Vahtar-Jurković, Koraljka ; Hrešić, Dražen Utjecaj industrijskih postrojenja na sjevernom dijelu otoka Krka na život i razvoj otoka (posebno na mjesta Omišalj i Njivice) // Društvo i tehnologija '95 / Plenković, Juraj (ur.). Rijeka: Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, 1995. str. 463.-476.-x

Podaci o odgovornosti

Vahtar-Jurković, Koraljka ; Hrešić, Dražen

hrvatski

Utjecaj industrijskih postrojenja na sjevernom dijelu otoka Krka na život i razvoj otoka (posebno na mjesta Omišalj i Njivice)

U radu se analiziraju prostorni, ekološki i društveno-ekonomski aspekti novih prometnih i industrijskih tehnologija na otoku Krku, posebno na području današnje Općine Omišalj. Dva su ključna događaja obilježila noviji razvoj otoka: uvođenje trajektnih linija, čime je je započelo razdoblje snažnog turističkog razvoja i izgradnja mosta kopno-Krk, što je omogućilo jači prodor industrije i značilo početak faze kombiniranog razvitka. Ove promjene odrazile su se na cijelom Krku, a posebno na njegovom sjevernom dijelu. Danas se ova atraktivna lokacija ponovno aktualizira i dolazi u središte pozornosti, kao potencijalna lokacija terminala za ukapljene plinove (LNG).

industrija; razvoj; otok Krk

nije evidentirano

engleski

Implications of Industrial Facilities on the Nothern Part of the Island of Krk to the Life and Development of the Island (Especially for Settlements Omišalj and Njivice)

nije evidentirano

industry; development; Island of Krk

nije evidentirano

Podaci o prilogu

463.-476.-x.

1995.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Društvo i tehnologija '95

Plenković, Juraj

Rijeka: Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

953-9644-2-7

Podaci o skupu

Drugi međunarodni znanstveni skup Društvo i tehnologija '95

predavanje

28.06.1995-30.06.1995

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam