Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analiza djelovanja civilne obrane tijekom Domovinskog rata na nacionalnoj razini i razini lokalne samouprave (CROSBI ID 760648)

Druge vrste radova | stručna ekspertiza

Toth, Ivan ; Mihaljević, Branko Analiza djelovanja civilne obrane tijekom Domovinskog rata na nacionalnoj razini i razini lokalne samouprave // Domovinski rat. 2007.

Podaci o odgovornosti

Toth, Ivan ; Mihaljević, Branko

hrvatski

Analiza djelovanja civilne obrane tijekom Domovinskog rata na nacionalnoj razini i razini lokalne samouprave

Iako se pojam civilna obrana upotrebljava više od sedamdeset godina, još uvijek nije jednoznačno određen. Radi se o tome da sve zemlje pod njim ne podrazumjevaju sasvim iste stvari. To znači da se iza njega nalaze različiti sadržaji i oblici organiziranja. Svima je pak zajedničko da se radi o zaštiti civilnog stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara, te okoliša, i da u tome sudjeluju civilne strukture društva. Republika Hrvatska formalno-pravno nije imala uspostavljen sustav civilne obrane tijekom Domovinskog rata. No, u praktičnom i funkcionalnom smislu civilna obrana je funkcionirala i odigrala veliku ulogu u zaštiti i spašavanju civilnog stanovništva. Iskustva koja je civilna obrana stekla u ratu neprocjenjiva su i izuzetno važna.

Domovinski rat; civilna obrana; civilna zaštita; zaštita i spašavanje; civilne institucije

nije evidentirano

engleski

Civil Defence Activity during the Homeland War on both the state and local level

nije evidentirano

Homeland War; civil defence; civil protection; protection and rescue; civilian institution

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Domovinski rat

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Politologija