Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 315577

Razvoj organizacijskog sustava i postupaka za unaprjeđenje kvalitete Sveučilišta u Rijeci


Bezinović, Petar; Bajšanski, Miljana
Razvoj organizacijskog sustava i postupaka za unaprjeđenje kvalitete Sveučilišta u Rijeci // Kvaliteta u visokom obrazovanju / Lučin, Pero (ur.).
Rijeka: Nacionalna zaklada za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske, 2007. str. 99-112


Naslov
Razvoj organizacijskog sustava i postupaka za unaprjeđenje kvalitete Sveučilišta u Rijeci
(Development of the organizational structure and procedures for quality assurance at the University of Rijeka)

Autori
Bezinović, Petar ; Bajšanski, Miljana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni

Knjiga
Kvaliteta u visokom obrazovanju

Urednik/ci
Lučin, Pero

Izdavač
Nacionalna zaklada za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske

Grad
Rijeka

Godina
2007

Raspon stranica
99-112

ISBN
978-953955342-3

Ključne riječi
visoko obrazovanje, osiguranje kvalitete, institucijski pristup
(higher education, quality assurance, institutional approach)

Sažetak
Projekt „ Razvoj organizacijskog sustava i postupaka za unapređenje kvalitete Sveučilišta u Rijeci“ je proveden s ciljem uspostave trajnog sustava za unapređenje kvalitete svih djelatnosti Sveučilišta u Rijeci putem izgradnje institucijskih mehanizama za sustavno vrednovanje i koordiniranje inicijativa i razvojnih programa s trajnom svrhom promicanja visokih standarda profesionalnog i stručnog razvoja dionika u svim područjima djelovanja Sveučilišta. U sklopu projekta provedene su sljedeće aktivnosti: 1. Izrađen je Pravilnik o sustavu kvalitete Sveučilišta u Rijeci 2. Ustrojen je sustav kvalitete Sveučilišta u Rijeci 3. Provedeni su Orijentacijsko-motivacijski praktikumi za studente prve godine svih preddiplomskih studija 4. Provedene su praktične radionice te edukacijski program za nastavnike s ciljem uspostave trajnog programa osposobljavanja i poticanja osobnog i profesionalnog razvoja dionika Sveučilišta u Rijeci 5. Uspostavljen je mehanizam za istraživanje neuspješnog studiranja i za sustavno prikupljanje informacija o razlozima studenata za prekid i napuštanje studija 6. Izrađen je Priručnik za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci koji objedinjuje preporuke i postupke za osiguravanje i unapređenje kvalitete djelovanja Sveučilišta u Rijeci i njegovih znanstveno-nastavnih sastavnica 7. Istražena je učinkovitost provedbe Bolonjskog procesa na Sveučilištu u Rijeci putem usporedbe poticajnosti nastave i akademskih iskustva studenata prve i druge godine studija 8. Provedeno je vrednovanje rada sustava za kvalitetu kojim je ispitana djelotvornost provedenih mehanizama za unapređenje kvalitete provedbom samovrednovanja. Provedenim aktivnostima na projektu ostvareni su ciljevi projekta te su postavljeni čvrsti institucijski mehanizmi za provedbu strategije razvoja sustava kvalitete na Sveučilištu u Rijeci.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
0100999

Ustanove
Institut za društvena istraživanja , Zagreb

Citiraj ovu publikaciju

Bezinović, Petar; Bajšanski, Miljana
Razvoj organizacijskog sustava i postupaka za unaprjeđenje kvalitete Sveučilišta u Rijeci // Kvaliteta u visokom obrazovanju / Lučin, Pero (ur.).
Rijeka: Nacionalna zaklada za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske, 2007. str. 99-112
Bezinović, P. & Bajšanski, M. (2007) Razvoj organizacijskog sustava i postupaka za unaprjeđenje kvalitete Sveučilišta u Rijeci. U: Lučin, P. (ur.) Kvaliteta u visokom obrazovanju. Rijeka, Nacionalna zaklada za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske, str. 99-112.
@inbook{inbook, editor = {Lu\v{c}in, P.}, year = {2007}, pages = {99-112}, keywords = {higher education, quality assurance, institutional approach}, isbn = {978-953955342-3}, title = {Development of the organizational structure and procedures for quality assurance at the University of Rijeka}, keyword = {higher education, quality assurance, institutional approach}, publisher = {Nacionalna zaklada za znanost, visoko \v{s}kolstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske}, publisherplace = {Rijeka} }