Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Traminca mirisavog u laboratorijskim uvjetima (CROSBI ID 347843)

Ocjenski rad | diplomski rad

Dujmović, Dora Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Traminca mirisavog u laboratorijskim uvjetima / Orlić, Sandi (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2007

Podaci o odgovornosti

Dujmović, Dora

Orlić, Sandi

hrvatski

Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Traminca mirisavog u laboratorijskim uvjetima

Cilj ovo rada bila je selekcija autohtonih sojeva kvasaca s ciljem poboljšanja kakvoće vina. Ukupno 35 autohtonih sojeva koji pripadaju skupini Saccharomyces sensu stricto izolirano je s kultivara Traminac mirisavi iz Iločkog vinogroja. Nakon provedene mikrofermentacije određena je koncentracija alkohola i hlapivih kiselina u dobivenim vinima te mogućnost sinteze enzima pektinaze i ß-glukozidaze, sinteze sumporovodika, te killer karakter kod izdvojenih sojeva kvasaca. Rezultatima selekcije bilo je moguće izdvojiti sojeve RO 1344, RO 1351 i RO 1364 koje bi trebalo ispitati u midifermentacijama.

kvasci; selekcija

nije evidentirano

engleski

Selection of Saccharomyces sensu stricto isolated from Traminer at laboratory scale

nije evidentirano

yeast; selction

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

17.12.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija