Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

1. Paolo Veneziano, Blaženi Leon Bembo (CROSBI ID 760585)

Druge vrste radova | katalog

Kudiš Burić, Nina 1. Paolo Veneziano, Blaženi Leon Bembo // Stoljeće gotike na Jadranu - slikarstvo u ozračju Paola Veneziana ; Rauter Plančić, Biserka (Ur.) ; Zagreb, Galerija Klovićevi dvori ; ISBN 953-6776-65-0. 2004.

Podaci o odgovornosti

Kudiš Burić, Nina

hrvatski

1. Paolo Veneziano, Blaženi Leon Bembo

Kataloška jedinica obrađuje poklopac sarkofaga blaženog Leona Bemba koji je oslikan 1321. godine, a autor mu je Paolo Veneziano. Sarkofag se je izvorno nalazio u venecijanskoj crkvici San Sebastiano, kod crkve San Lorenzo, a u Vodnjan ga je 1818. godine donio Gaetano Grezler.

Paolo Veneziano; poklopac sarkofaga; 1321.; crkvica San Sebastiano uz crkvu San Lorenzo u Veneciji; Vodnjan

U zaglavlju kataloške jedinice, uz njezin naslov, stoji da je riječ o oltarnoj pali. Taj podatak nije točan jer je riječ o poklopcu sarkofaga, što je vidljivo iz teksta kataloške jedinice.

engleski

1, Paolo Veneziano, The Blessed Leone Bembo

nije evidentirano

Paolo Veneziano; sarcophagus lid; 1321; the church of San Sebastiano at the church of San Lorenzo in Venice; Vodnjan

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Stoljeće gotike na Jadranu - slikarstvo u ozračju Paola Veneziana ; Rauter Plančić, Biserka (Ur.) ; Zagreb, Galerija Klovićevi dvori ; ISBN 953-6776-65-0

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest umjetnosti