Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ocjena dinamičkog modela staze sa stanovišta sinteze regulacionog kruga (CROSBI ID 760482)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Šerman, Nikola Ocjena dinamičkog modela staze sa stanovišta sinteze regulacionog kruga // Ocjena dinamičkog modela staze sa stanovišta sinteze regulacionog kruga. 1975.

Podaci o odgovornosti

Šerman, Nikola

hrvatski

Ocjena dinamičkog modela staze sa stanovišta sinteze regulacionog kruga

Simulacija dinamike sustava s raspodijeljenim parametrima u pravilu je uvjetovana diskretizacijom prostora, tj. koncentracijom parametara procesa po elementima prostora. Za ocjenu dobrote aproksimativnog modela najčešće se koristi usporedba prijelaznih funkcija realnog sustava i njegova aproksimativnog modela. U radu je na primjeru laboratorijskog protočnog zagrijača zraka pokazano da sličnost prijelaznih funcija originala i modela ne osigurava pozdanu prognozu dinamike zatvorenog regulacijskog kruga na temelju tako verificiranog modela i predložen je dodatni kriterij za ocjenu efekta transportnog kašnjenja.

matematički model; regulacijska staza; regulacijski krug

Istraživanje i izradu elaborata od 71 stranice financirali su RFNR i tvornica "Rade Končar" u okviru projekta RFNR "Automatizacija"

engleski

Validation of the controlled plant dynamic model with respect to the control loop synthesis

nije evidentirano

mathematical model; controlled plant; control loop

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Ocjena dinamičkog modela staze sa stanovišta sinteze regulacionog kruga

1975.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Strojarstvo