Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ispitivanje i analiza regulacionog kruga parnih turbina koncepcije AEG - "Jugoturbina" (CROSBI ID 760398)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Šerman, Nikola Ispitivanje i analiza regulacionog kruga parnih turbina koncepcije AEG - "Jugoturbina" // Ispitivanje i analiza regulacionog kruga parnih turbina koncepcije AEG -. 1966.

Podaci o odgovornosti

Šerman, Nikola

hrvatski

Ispitivanje i analiza regulacionog kruga parnih turbina koncepcije AEG - "Jugoturbina"

S aspekta primjene sažeto su objašnjene osnove teorije regulacije. Nakon toga dat je prikaz komponenata regulacijskog uređaja parnih turbina iz proizvodnog programa tvornice "Jugoturbina", konstruiranih na temelju koncepcije firme AEG. Razrađene su smjernice za statička i dinamička ispitivanja komponenata regulacijskog sustava i dat je idejni projekt ispitne stanice za njihovo ispitivanje prije ugradnje na objekt.

parna turbina; regulacija

Elaborat na oko 120 stranica, s tehničkim crtežima u prilogu, izrađen je prema ugovoru sa Zavodom za kalorička mjerenja, a za potrebe tvornice "Jugoturbina" kao krajnjeg korisnika.

engleski

Testing and analysis of the AEG - "Jugoturbina" steam turbines control systems

nije evidentirano

steam turbine; control

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Ispitivanje i analiza regulacionog kruga parnih turbina koncepcije AEG -

1966.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Strojarstvo