Kakvoća smrznutog mesa peradi (CROSBI ID 347427)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jagica, Miroslav
Kozačinski, Lidija
Zdolec, Nevijo
hrvatski
Kakvoća smrznutog mesa peradi
U ovom radu prikazani su literaturni podaci o utjecaju postupka smrzavanja na kakvoću mesa peradi. Tako su izneseni podaci o promjenama na kemijskim komponentama mesa uvjetovanima pohranom u smrznutom stanju, kao i o utjecaju niskih temperatura na pojedine vrste mikroorganizama značajne za procjenu zdravstvene ispravnosti mesa peradi. Postupak smrzavanja djeluje konzervirajuće na mikroorganizme, dakle ne uništava u potpunosti mikrobnu populaciju mesa. Stoga je za sigurnost mesa peradi, kako svježeg tako i smrznutog, presudno provođenje dobre proizvođačke i dobre higijenske prakse u okviru suvremenih koncepcija veterinarsko-sanitarnog nadzora.
meso peradi; smrzavanje; kakvoća
nije evidentirano
engleski
Quality of frozen poultry meat
nije evidentirano
poultry meat; freezing; quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
34
24.09.2007.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veterinarski fakultet, Zagreb
Zagreb