Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća smrznutog mesa peradi (CROSBI ID 347427)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jagica, Miroslav Kakvoća smrznutog mesa peradi / Kozačinski, Lidija (mentor); Zdolec, Nevijo (neposredni voditelj). Zagreb, Veterinarski fakultet, Zagreb, . 2007

Podaci o odgovornosti

Jagica, Miroslav

Kozačinski, Lidija

Zdolec, Nevijo

hrvatski

Kakvoća smrznutog mesa peradi

U ovom radu prikazani su literaturni podaci o utjecaju postupka smrzavanja na kakvoću mesa peradi. Tako su izneseni podaci o promjenama na kemijskim komponentama mesa uvjetovanima pohranom u smrznutom stanju, kao i o utjecaju niskih temperatura na pojedine vrste mikroorganizama značajne za procjenu zdravstvene ispravnosti mesa peradi. Postupak smrzavanja djeluje konzervirajuće na mikroorganizme, dakle ne uništava u potpunosti mikrobnu populaciju mesa. Stoga je za sigurnost mesa peradi, kako svježeg tako i smrznutog, presudno provođenje dobre proizvođačke i dobre higijenske prakse u okviru suvremenih koncepcija veterinarsko-sanitarnog nadzora.

meso peradi; smrzavanje; kakvoća

nije evidentirano

engleski

Quality of frozen poultry meat

nije evidentirano

poultry meat; freezing; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

24.09.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veterinarski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Veterinarska medicina