Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Stanko Josip Škunca, "Povijesni pregled Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri", Provincijalat franjevačke provincije u Dalmaciji i Istri, Pula-Zadar 2006., 146 str. (CROSBI ID 133118)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Bertoša, Slaven Stanko Josip Škunca, "Povijesni pregled Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri", Provincijalat franjevačke provincije u Dalmaciji i Istri, Pula-Zadar 2006., 146 str. // Croatica Christiana periodica : časopis Instituta za crkvenu povijest Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilista u Zagrebu, br. 59. (2007), 168-171-x

Podaci o odgovornosti

Bertoša, Slaven

hrvatski

Stanko Josip Škunca, "Povijesni pregled Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri", Provincijalat franjevačke provincije u Dalmaciji i Istri, Pula-Zadar 2006., 146 str.

Dr. sc. fra Stanko josip Škunca u uvodnom dijelu ove male, ali sadržajno vrlo bogate monografije o franjevcima i njihovoj Provinciji sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, navodi nekoliko autora koji su se bavili tim pitanjem, od najstarijih iz 17. stoljeća, čiji su radovi tiskani na talijanskom jeziku, do najnovijih, koji su 70-ih godina 20. stoljeća objavili svoja djela na hrvatskom. Knjiga je podijeljena u pet glavnih poglavlja, s brojnim potpoglavljima. Autor, dugogodišnji istraživač franjevačke prošlosti, inače treći franjevac s otoka Paga koji se bavi općom i nacionalnom poviješću, sastavio je zanimljivu knjigu, u kojoj je ukazao na čitav niz poticajnih pitanja o Franjevačkoj provinciji sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, znatno unaprijedivši dosadašnje spoznaje o franjevcima u našim obalnim krajevima. Čitljiva, pisana jasnim pripovjedačkim stilom, s preglednim i logičnim slijedom izlaganja, uz prikladna tumačenja i zaključke, ova knjiga, bogata ilustrativnim prilozima, obrađuje važnu i zanimljivu temu naše crkvene prošlosti, dodatno obogaćuje našu franjevačku historiografiju i predstavlja nezaobilazan prilog za današnje i buduće naraštaje.

Franjevci; Dalmacija; Istra

nije evidentirano

engleski

Stanko Josip Škunca, "Historical Review of the Franciscan Province of St. Jerome in Dalmatia and Istria", Pula-Zadar 2006.

nije evidentirano

Franciscans; Dalmatia; Istria

nije evidentirano

Podaci o izdanju

br. 59.

2007.

168-171-x

objavljeno

0350-7823

Povezanost rada

Filozofija