Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Klaoničko iskorištenje i kemijski sastav mesa kopuna (CROSBI ID 133042)

Prilog u časopisu | ostalo

Mandić, Vlasta ; Tušek, Tatjana ; Alagić, Damir ; Podhraški-Pomper, Verica ; Majnarić, Darko Klaoničko iskorištenje i kemijski sastav mesa kopuna // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, VII (2005), 5; 35-39

Podaci o odgovornosti

Mandić, Vlasta ; Tušek, Tatjana ; Alagić, Damir ; Podhraški-Pomper, Verica ; Majnarić, Darko

hrvatski

Klaoničko iskorištenje i kemijski sastav mesa kopuna

U radu je istražen učinak kopunizacije na količinu i kakvoću mesa kopuna. Rezultati istraživanja ukazuju na visok randman i visok udio najvrijednijih dijelova trupa (prsa, batak, zabatak). Kemijskom analizom utvrđeni su osnovni kemijski parametri (% vode, % proteina, % masti i % pepela). Rezultati kemijskih analiza mesa kopuna pokazali su veći postotak masti u usporedbi s mesom utovljenih pijetlova kontrolne skupine. Pri tome mast nije izdvojena kao ekstramuskularna (masno tkivo) već je intra i intermuskularna, što ima pozitivan učinak na okus, sočnost i mekoću mesa kopuna.

Meso kopuna; klaoničko iskorištenje; kemijska analiza

nije evidentirano

engleski

Slaughterhouse yield and chemical values of capon meat

nije evidentirano

Slaughterhouse yield and chemical values of capon meat

nije evidentirano

Podaci o izdanju

VII (5)

2005.

35-39

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

Veterinarska medicina