Klaoničko iskorištenje i kemijski sastav mesa kopuna (CROSBI ID 133042)
Prilog u časopisu | ostalo
Podaci o odgovornosti
Mandić, Vlasta ; Tušek, Tatjana ; Alagić, Damir ; Podhraški-Pomper, Verica ; Majnarić, Darko
hrvatski
Klaoničko iskorištenje i kemijski sastav mesa kopuna
U radu je istražen učinak kopunizacije na količinu i kakvoću mesa kopuna. Rezultati istraživanja ukazuju na visok randman i visok udio najvrijednijih dijelova trupa (prsa, batak, zabatak). Kemijskom analizom utvrđeni su osnovni kemijski parametri (% vode, % proteina, % masti i % pepela). Rezultati kemijskih analiza mesa kopuna pokazali su veći postotak masti u usporedbi s mesom utovljenih pijetlova kontrolne skupine. Pri tome mast nije izdvojena kao ekstramuskularna (masno tkivo) već je intra i intermuskularna, što ima pozitivan učinak na okus, sočnost i mekoću mesa kopuna.
Meso kopuna; klaoničko iskorištenje; kemijska analiza
nije evidentirano
engleski
Slaughterhouse yield and chemical values of capon meat
nije evidentirano
Slaughterhouse yield and chemical values of capon meat
nije evidentirano