Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Agentsko elektroničko tržište telekomunikacijskih usluga u novoj generaciji mreže (CROSBI ID 760200)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Podobnik, Vedran Agentsko elektroničko tržište telekomunikacijskih usluga u novoj generaciji mreže // Poslijediplomski doktorski studij (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilšta u Zagrebu). 2007.

Podaci o odgovornosti

Podobnik, Vedran

hrvatski

Agentsko elektroničko tržište telekomunikacijskih usluga u novoj generaciji mreže

Sve izraženija konkurencija na telekomunikacijskom tržištu te nova generacija mreže kao okolina budućnosti zahtijevaju od telekomunikacijskih tvrtki da redefiniraju svoju ulogu na tržištu i razviju nove poslovne modele. Moguće rješenje krije se u transformaciji telekomunikacijskih tvrtki u poslovne entitete koje karakteriziraju izražena usmjerenost prema korisnicima i visoka razina inovativnosti. U takvom scenariju više neće biti najbitnije optimalno iskoristiti prijenosne kapacitete mreže, već efikasno automatizirati i koordinirati odnos između svakog pojedinog korisnika i mreže. Stoga ovaj članak predlaže koncept agentskog elektroničkog tržišta kao model na kojem bi se zasnivalo pružanje telekomunikacijskih usluga u novoj generaciji mreže.

Elektroničko tržište; inteligentni programski agenti; nova generacija mreže.

Rad je napisan u svrhu polaganja kvalifikacijskog doktorskog ispita na poslijediplomskom doktorskom studiju Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

engleski

Agent-Based Electronic Market of Telecommunication Services in New Generation Network

nije evidentirano

Electronic Market; Intelligent Software Agents; New Generation Network.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Poslijediplomski doktorski studij (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilšta u Zagrebu)

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika, Računarstvo, Ekonomija

Poveznice