Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Nove norme za Test spremnosti za školu (tsš) i metrijske značajke b-forme testa. Dodatak priručniku za TSŠ (CROSBI ID 760172)

Druge vrste radova | ostalo

Hadžiselimović, Dževdet ; Ambrosi-Randić, Neala Nove norme za Test spremnosti za školu (tsš) i metrijske značajke b-forme testa. Dodatak priručniku za TSŠ // Test spremnosti za školu. 2006.

Podaci o odgovornosti

Hadžiselimović, Dževdet ; Ambrosi-Randić, Neala

hrvatski

Nove norme za Test spremnosti za školu (tsš) i metrijske značajke b-forme testa. Dodatak priručniku za TSŠ

Priručnik za Test spremnosti za školu (TSŠ) objavljen je 1999. godine, a njegovi su autori Hadžiselimović i Vukmirović. Dodatak Priručniku za TSŠ sadrži nove norme za A i B-formu Testa spremnosti za školu, a nastao je iz dva osnovna razloga. Naime, prve analize mjernih i drugih značajki B forme TSŠ-a načinjene su na malom broju ispitanika pa su imale sasvim preliminarni karakter. S obzirom da je B forma TSŠ-a znatno manje korištena u praksi od forme A, trebalo je tijekom godina prikupiti dovoljan broj podataka za izradu normi i potrebne analize ovog oblika testa na većem broju slučajeva. Drugi je značajan razlog ovom Dodatku ažuriranje normi za A formu TSŠ-a. Izrada novih normi za neki test jedan je od standarda u psihološkome testiranju i to posebice kada se očekuju eventualne promjene u obilježjima koje neki test mjeri. Ovaj Dodatak rezultat je kontinuiranog rada autora u cilju poboljšavanja i dopunjavanja mjernoga instrumenta kako bi se korisnicima testa osigurali aktualni podaci i svježe obavijesti.

intelektualne sposobnosti ; test ; norme

nije evidentirano

engleski

New norms for Test of school readiness and metric properties of B-form of test

nije evidentirano

intellectual abilities ; test ; norms

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Test spremnosti za školu

2006.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Psihologija