Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ispitivanje ponašanja i primjene plutajućih zaštitnih brana (CROSBI ID 528443)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad

Terek, Borivoj ; Abdulaj Roberta Ispitivanje ponašanja i primjene plutajućih zaštitnih brana // Zbornik radova "Razvoj i primjena novih tehnologija u cilju povećanja proizvodnje i konačnog iscrpka ugljikovodika iz ležišta". Zadar, 2001

Podaci o odgovornosti

Terek, Borivoj ; Abdulaj Roberta

hrvatski

Ispitivanje ponašanja i primjene plutajućih zaštitnih brana

Tekst daje prikaz rada na razvoju i istraživanju ponašanja plutajućih zaštitnih brana namijenjenih postavljanju na vodotoke u slučaju pojave incidentnih naftnih onečišćenja. U okviru višegodišnje suradnje između Hrvatskih voda i Brodarskog instituta, razvijaju se, a na rijeci Savi u realnim uvjetima vodotoka (u naravi) i ispituju plutajuće brane, te druga specifična oprema namijenjena asanaciji zagađenja. Rezultati ovakvih fenomenološko-razvojnih ispitivanja vrijede sasvim općenito, a istovremeno predstavljaju i dio podloga na temelju kojih se mogu pripremiti kvalitetni pričuvni operativni planovi djelovanja u cilju naknadne učinkovitije organizacije čišćenja onečišćenog vodotoka.

naftno onečišćenje vodotoka; ispitivanje u naravi; plutajuće brane; prihvatni terminal; operativni plan

nije evidentirano

engleski

Oil Spill Booms Full Scale Testing

nije evidentirano

water stream oil contamination; large scale testing; floating boom; recovery site; contingency plan

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2001.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova "Razvoj i primjena novih tehnologija u cilju povećanja proizvodnje i konačnog iscrpka ugljikovodika iz ležišta"

Zadar:

Podaci o skupu

"Razvoj i primjena novih tehnologija u cilju povećanja proizvodnje i konačnog iscrpka ugljikovodika iz ležišta", Zadar 2001.

predavanje

02.10.2001-05.10.2001

Zadar, Hrvatska

Povezanost rada

Temeljne tehničke znanosti