Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 298981

Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane


Marković, Martina
Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane 2007., diplomski rad, Agronomski, Zagreb


Naslov
Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane
(Comparison of Organic and Convencional Produced Food)

Autori
Marković, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski

Mjesto
Zagreb

Datum
31.05

Godina
2007

Stranica
58

Mentor
Kisić, Ivica

Ključne riječi
Ekološka poljoprivreda; ekološki proizvodi; zdravstvena ispravnost hrane
(Organic agriculture; organic products;)

Sažetak
U današnje vrijeme globalnog onečišćenja okoliša i ljudskog zdravlja treba posvetiti pažnju činjenicama koje su tome doprinjele. U razvijenom društvu se više razmišlja o kvaliteti, a ne o kvantiteti prehrambenih proizvoda koje konzumiramo svaki dan. Ekološka poljoprivrea s druge strane ne stvara štetne polutante, nema perzistentnih onečišćenja agrokemikalijama i slično. Obzirom da su zdrava hrana i zdravi život u zadnje vrijeme trend, mislim da će ekološka poljoprivreda ići samo naprijed. Svrha ovog diplomskog rada je ukazati na činjenične prednosti ekološke poljoprivrede pred konvencionalnom u smislu očuvanja zdravlja i okoliša.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-0672345-2767 - Biljno-uzgojne mjere za poboljšanje kakvoće proizvoda iz ekološke poljoprivrede (Ivica Kisić, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb