Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane (CROSBI ID 347092)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Marković, Martina
Kisić, Ivica
hrvatski
Usporedba ekološki i konvencionalno proizvedene hrane
U današnje vrijeme globalnog onečišćenja okoliša i ljudskog zdravlja treba posvetiti pažnju činjenicama koje su tome doprinjele. U razvijenom društvu se više razmišlja o kvaliteti, a ne o kvantiteti prehrambenih proizvoda koje konzumiramo svaki dan. Ekološka poljoprivrea s druge strane ne stvara štetne polutante, nema perzistentnih onečišćenja agrokemikalijama i slično. Obzirom da su zdrava hrana i zdravi život u zadnje vrijeme trend, mislim da će ekološka poljoprivreda ići samo naprijed. Svrha ovog diplomskog rada je ukazati na činjenične prednosti ekološke poljoprivrede pred konvencionalnom u smislu očuvanja zdravlja i okoliša.
ekološka poljoprivreda; ekološki proizvodi; zdravstvena ispravnost hrane
nije evidentirano
engleski
Comparison of Organic and Convencional Produced Food
nije evidentirano
organic agriculture; organic products;
nije evidentirano
Podaci o izdanju
58
31.05.2007.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb