Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Recikliranje električnih i ekltorničkih proizvoda : sveučilišni udžbenik (CROSBI ID 743070)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Kljajin, Milan ; Opalić, Milan ; Pintarić, Antun Recikliranje električnih i ekltorničkih proizvoda : sveučilišni udžbenik / Kljajin, Milan ; Opalić, Milan (ur.). Slavonski Brod: Strojarski fakultet Sveučilišta u Slavonskom Brodu, 2007. 261..

Podaci o odgovornosti

Kljajin, Milan ; Opalić, Milan ; Pintarić, Antun

Kljajin, Milan ; Opalić, Milan

hrvatski

Recikliranje električnih i ekltorničkih proizvoda : sveučilišni udžbenik

Problemi ograničenih resursa i održivog razvoja potiču razvoj proizvoda pogodnih razgradnji i oporabi (reciklaži). Cilj je što veći dio proizvoda iskoristiti kao gotov oblik ili kao sirovinu, koja će ponovo ući u proces proizvodnje. Pritom dalje neupotrebljivi ili za okolinu štetni dio treba smanjiti na što manju mjeru. Da bi se ovaj proces i tehnički i ekonomski uspješno proveo na prvom mjestu je odgovoran konstruktor koji mora istražiti mogućnosti smanjenja broja dijelova, vrsta materijala, načine spajanja dijelova, povećanje efikasnosti demontaže (brzine, stupnja automatiziranosti, fleksibilnosti). Knjiga je napisana kao sveučilišni udžbenik namijenjena za kolegije koje studenti slušaju kao obvezatne i izborne tijekom preddiplomskog i diplomskog studija po bolonjskom procesu na tehničkim fakultetima.

recikljivost; oblikovanje za recikliranje

nije evidentirano

engleski

Waste Electrical and Electronic Equipment Recycling : university textbook

nije evidentirano

recycleability; design for recycling

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Slavonski Brod: Strojarski fakultet Sveučilišta u Slavonskom Brodu

261

2007.

nije evidentirano

objavljeno

953-6048-37-X

Povezanost rada

Strojarstvo