Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Vjerojatnost:Informacija, stohastički procesi (CROSBI ID 742990)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Pauše, Željko Vjerojatnost:Informacija, stohastički procesi / Sirovatka, Goran (ur.). Zagreb: Školska knjiga, 2003. 263..

Podaci o odgovornosti

Pauše, Željko

Sirovatka, Goran

hrvatski

Vjerojatnost:Informacija, stohastički procesi

Knjiga je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu najprije je ukratko prikazan suvremeni pristup fundiranju teorije vjerojatnosti kao matematičke discipline, a zatim su izložene osnove teorije jednodimenzionalnih i dvodimenzionalnih diskretnih kontinuiranih razdioba vjerojatnosti.Navedeni su i obrazloženi temeljni pojmovi u vezi s višedimenzionalnim vjerojatnosnim razdiobama. U drugom dijelu razmatraju se neki odabrani dijelovi teorije vjerojatnosti i pojedinih znanstvenih disciplina usko povezanih s teorijom vjerojatnosti.Najprije se navode osnovni pojmovi u vezi sa stohastičkim procesima, posebno Markovljevim procesima i Markovljevim lancima, a zatim se izlažu elementi teorije repova i teorije informacije. Na takvo komponiranje knjige autora je potakla spoznaja da se u mnogim granama tehnike, ekonomskim , informacijskim, sociološkim i drugim znanostima u znatnoj mjeri koriste osnovni pojmovi i metode teorije vjerojatnosti, kao i različita specijalna područja teorije vjerojatnosti.S teorijom vjerojatnosti usko je povezana statistika, koja ima velike primjene u istraživanjima mnogih fenomena u suvremenoj stvarnosti.

Vjerojatnost; informacija; stohastički procesi

nije evidentirano

engleski

Probability:Information, Stohastic process

nije evidentirano

Probability; Information; Stohastic process

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Školska knjiga

263

2003.

nije evidentirano

objavljeno

953-0-30606-7

Povezanost rada

Građevinarstvo, Matematika