Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Aktualno stanje plinskog gospodarstva Republike Hrvatske i očekivani razvoj (CROSBI ID 759875)

Druge vrste radova | ostalo

Vištica, Nikola Aktualno stanje plinskog gospodarstva Republike Hrvatske i očekivani razvoj // Javni seminar u okviru poslijediplomskog studija. 2007.

Podaci o odgovornosti

Vištica, Nikola

hrvatski

Aktualno stanje plinskog gospodarstva Republike Hrvatske i očekivani razvoj

Promjene u energetskom sektoru Republike Hrvatske započele su potpisivanjem Europske energetske povelje i donošenjem paketa energetskih zakona 2001. godine. Zakon o energiji i Zakon o regulaciji energetskih djelatnosti usklađeni su 2004. godine s direktivama Europske unije. Iako je Zakon o tržištu plina izmijenjen i dopunjen 2005. godine promjene su se ogledale samo u dijelu definiranja koncesije za energetsku djelatnost distribucije plina koja je ranije bila obrađena kroz Pravilnik o distribuciji plina. Nacionalnim programom pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji za 2006. godinu predviđeno je donošenje novog Zakona o tržištu plina. Iako navedeni zakon još nije donesen prijedlog novog zakona donosi brojne promjene. U radu se daje prikaz aktualnog modela tržišta plina, sudionika na tržištu i njihovog međusobnog odnosa, te viđenje očekivanog razvoja plinskog gospodarstva Republike Hrvatske sa stajališta donošenja novih i izmjene postojećih zakonskih i podzakonskih akata kao preduvjeta za razvoj tržišta.

plinsko gospodarstvo; model tržišta; sudionici plinskog tržišta

nije evidentirano

engleski

Recent Situation of Gas Industry in Croatia and Expected Development

nije evidentirano

gas industry; market model; gas players

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Javni seminar u okviru poslijediplomskog studija

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Rudarstvo, nafta i geološko inženjerstvo