Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Slavonski Brod, Galovo, rezultati sustavnih istraživanja naselja starčevačke kulture u Slavonski Brod, Galovo, godini 2006. (CROSBI ID 130064)

Prilog u časopisu | prethodno priopćenje

Minichreiter, Kornelija Slavonski Brod, Galovo, rezultati sustavnih istraživanja naselja starčevačke kulture u Slavonski Brod, Galovo, godini 2006. // Obavijesti - Hrvatsko arheološko društvo (1983), 3 (2006), 44-48-x

Podaci o odgovornosti

Minichreiter, Kornelija

hrvatski

Slavonski Brod, Galovo, rezultati sustavnih istraživanja naselja starčevačke kulture u Slavonski Brod, Galovo, godini 2006.

Institut za arheologiju iz Zagreba i Muzej brodskog Posavlja iz Slavonskog Broda proveli su u srpnju 2006. nastavak sustavnih arheoloških iskopavanja na zemljištu Galovo u Slavonskom Brodu. Tijekom radova istražena je površina od 200 m2 koja se nadovezala na zapadnoj i južnoj strani na iskopanu površinu u proteklim godinama. U stambenom dijelu naselja istražena je radna zemunica 207/208 koja se nadovezala na sjeveroistočnoj strani na radnu zemunicu 205/206 istraženu tijekom 2005.g. U zemunici je otkriveno ognjište te krušna i lončarska peć. među glinenim posuđem otkriveni su ulomci zdjela oslokani bijelom bijelom bojom na crvenoj podlozi, a od posebnih nalaza ističe se dio koštanog šila ili igle trokutastog presjeka koja je najvjerojatnije služila za šivanje kožne obuće i odjeće. Arheološka građa pripada ranoj fazi Linear A astupnja - fazi bijeli Linear A starčevačke kulture po S. Dimitrijeviću.

Slavonski Brod; Galovo; hrvatska; naselje; starčevačka kultura

nije evidentirano

engleski

Slavonski Brod, Galovo, results of systematic archaeological excavations at the Starčevo culture settlement in 2006

nije evidentirano

Slavonski Brod; Galovo; Croatia; settlement; the Starčevo culture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

3

2006.

44-48-x

objavljeno

0352-177X

Povezanost rada

Arheologija