Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Influence of nutrition on pathogenesis of gastroesophageal rephlux disease and adenocarcinoma oesophagus (CROSBI ID 525970)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Lukić, Marko ; Včev, Aleksandar ; Cetina, Neda ; Pirički, Željko ; Adam Perl, Marija ; Kuti, Jadranka ; Lukić, Ana Influence of nutrition on pathogenesis of gastroesophageal rephlux disease and adenocarcinoma oesophagus // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotehnologists and Nutritionist Society / Karlović, Damir (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. str. 152-x

Podaci o odgovornosti

Lukić, Marko ; Včev, Aleksandar ; Cetina, Neda ; Pirički, Željko ; Adam Perl, Marija ; Kuti, Jadranka ; Lukić, Ana

engleski

Influence of nutrition on pathogenesis of gastroesophageal rephlux disease and adenocarcinoma oesophagus

Dijetetičko istraživanje, provedeno dijeteičkim upitnikom, ukazuje na prisutnost značajnih pokazatelja nepravilne prehrane koji su mogli djelovati na patogenezu gastroezofagusne refluksne bolesti i adenokarcinoma jednjaka. Bolesnici sa Barettovim jednjakom i adenokarcinomom jednjaka uglavnom konzumiraju hranu brzo (70-85%), preferiraju jako vruće ili hladnu hranu (80-90%) te jako začinjenu hranu (60-75%), dimljenu hranu (55-75%) te konzumiraju alkoholna pića (70-75%)i crnu kavu (100%) i pušači su (80-90%).

antioxidant vitamins; adenocarcinoma oesophagus; dietary questionnaire; gastroesophageal refluks disease

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

152-x.

2004.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Karlović, Damir

Zagreb: Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam

Podaci o skupu

2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists

poster

17.10.2004-20.10.2004

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano