Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 284843

Povezanost motoričkih i morfoloških obilježja studentica s plesnom uspješnosti


Vlašić, Jadranka
Povezanost motoričkih i morfoloških obilježja studentica s plesnom uspješnosti 2006., magistarski rad, Kineziološki fakultet, Zagreb


Naslov
Povezanost motoričkih i morfoloških obilježja studentica s plesnom uspješnosti
(Motoric and Morphological Characteristics of the Female university students with their efficiency in performing dances)

Autori
Vlašić, Jadranka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Kineziološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.03

Godina
2006

Stranica
143

Mentor
Oreb, Goran

Ključne riječi
Motoričke sposobnosti; morfološke karakteristike; ples; regresijska analiza
(Motor skills; morphological characteristics; dance; regression analysis)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je utvrditi relacije između motoričkih sposobnosti i morfoloških karakteristika i uspješnosti u plesu, odnosno utvrditi je li moguće temeljem vrijednosti dobivenih u testovima za procjenu nekih motoričkih sposobnosti i morfoloških karakteristika unaprijed predvidjeti uspjeh u praktičnom dijelu ispita iz kolegija Ples. Mjerenjem je bilo obuhvaćeno 113 studentica treće godine studija Kineziološkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, koje su položile ispit iz kolegija Ples. Studentice su izmjerene pomoću 15 motoričkih testova i 4 antropometrijske mjere. Tri kompetentna stručnjaka procijenila su uspješnost studentica u izvođenju narodnih i društvenih plesova koji su predviđeni planom i programom kolegija Ples, a za potrebe ovog istraživanja podijeljeni su u 10 kategorija (5 narodnih i 5 društvenih). Regresijskom analizom utvrđene su statistički značajne multiple korelacije svih 5 kriterijskih varijabli narodnih plesova, te 4 kriterijske varijable društvenih plesova. Rezultate ovog istraživanja bilo bi dobro provjeriti i na uzorku plesačica (narodnog, odnosno društvenog plesa) kako bi preciznije utvrdili povezanost motoričkog i antropometrijskog prostora s plesnom uspješnosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti, PedagogijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Kineziološki fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Jadranka Vlašić, (255514)