Potrošnja mesa peradi u turizmu (CROSBI ID 77908)
Prilog u časopisu | ostalo
Podaci o odgovornosti
Milotić, Aldo ; Oplanić, Milan ; Radoičić, Vlasta
hrvatski
Potrošnja mesa peradi u turizmu
U radu je istražena potrošnja mesa u turizmu u razdoblju od 1986-1990. godine s posebnim osvrtom na meso peradi, prvenstveno zbog njegove velike proizvodnje u Županiji Istarskoj. Analizirana je ukupna potrošnja mesa, potrošnja mesa prema vrsti smještaja turista, prema vrsti ponude, te prema kategoriji mesa. Dobiveni podaci govore da turisti u Hrvatskoj troše manje mesa peradi nego u svojim zemljama što upućuje da u ovom segmentu izvoza postoji dosta neiskorištenog prostora. Za potrebe rada rabljeni su podaci iz statističkih godišnjaka i podaci dobiveni anketiranjem turističko - ugostiteljskih poduzeća.
potrošnja; meso peradi; turizam
nije evidentirano
engleski
Poultry Meat Consumption in Tourism
nije evidentirano
consumption; poultry; tourism
nije evidentirano
Podaci o izdanju
10 (1)
1997.
71-81-x
objavljeno
0353-2860