Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima (CROSBI ID 346292)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Gospić, Ante
Skelin-Vujić, Andrea
hrvatski
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima
Istraživanja su provedena na sojevima kvasaca s nekoliko lokaliteta Pelješkog, Bračkog i Hvarskog vinogorja.Cilj ovog rada je selekcija autohtonih sojeva kvasaca Saccharomyces sensu stricto s kultivara Plavac mali.Provođenjem mikrofermentacija ispitivala se je brzina vrenja, stvaranje alkohola i hlapivih kiselina, te sinteza egzocelularnih proteina.
Saccharomyces sensu stricto; autohtoni kvasci; mikrofermentacije
nije evidentirano
engleski
Selection of the Saccharomyces sensu stricto isolated from cv.Plavac mali in the laboratory conditions
nije evidentirano
Saccharomyces sensu stricto; indigenous yeasts; microfermentations
nije evidentirano
Podaci o izdanju
43
27.06.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb