Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima (CROSBI ID 346292)

Ocjenski rad | diplomski rad

Gospić, Ante Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima / Skelin-Vujić, Andrea (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Gospić, Ante

Skelin-Vujić, Andrea

hrvatski

Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima

Istraživanja su provedena na sojevima kvasaca s nekoliko lokaliteta Pelješkog, Bračkog i Hvarskog vinogorja.Cilj ovog rada je selekcija autohtonih sojeva kvasaca Saccharomyces sensu stricto s kultivara Plavac mali.Provođenjem mikrofermentacija ispitivala se je brzina vrenja, stvaranje alkohola i hlapivih kiselina, te sinteza egzocelularnih proteina.

Saccharomyces sensu stricto; autohtoni kvasci; mikrofermentacije

nije evidentirano

engleski

Selection of the Saccharomyces sensu stricto isolated from cv.Plavac mali in the laboratory conditions

nije evidentirano

Saccharomyces sensu stricto; indigenous yeasts; microfermentations

nije evidentirano

Podaci o izdanju

43

27.06.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)