Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Viskozitet tekućeg jogurta tijekom pohrane (CROSBI ID 525026)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Zamberlin, Šimun ; Samaržija, Dubravka ; Pecina, Marija ; Havranek, Jasmina ; Pogačić, Tomislav Viskozitet tekućeg jogurta tijekom pohrane // Zbornik sažetaka 37.hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Tratnik, Ljubica (ur.). Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2006. str. 35-35-x

Podaci o odgovornosti

Zamberlin, Šimun ; Samaržija, Dubravka ; Pecina, Marija ; Havranek, Jasmina ; Pogačić, Tomislav

hrvatski

Viskozitet tekućeg jogurta tijekom pohrane

Cilj ovog rada bio je utvrditi promjene viskoziteta tekućeg jogurta (n=10) proizvođača A (3, 2 % mliječne masti) i proizvođača B (2, 8 % mliječne masti) do vremena održivosti od 21 dan. Suha tvar, bezmasna suha tvar, titracijska kiselost (°SH), količina mliječne kiseline, pH i viskozitet tekućeg jogurta utvrđeni su 1., 7., 14. i 21. dana čuvanja proizvoda na temperaturi od 4° C. Signifikantna promjena viskoziteta tekućeg jogurta (p<0, 01) između proizvođača A i B utvrđena je 14. i 21. dana. Vrijednost viskoziteta tekućeg jogurta od 0, 301 Pa s (1. dan) proizvođača A povećala se na 1, 844 Pa s (21. dan). Istovremeno, vrijednost viskoziteta tekućeg jogurta proizvođača B povećala se od 0, 208 Pa s (1. dan) na 0, 883 Pa• s (21. dan) U odnosu na proizvođača A, značajno veća količina suhe tvari bez masti i veće vrijednosti titracijske kiselosti (p<0, 01) tekućeg jogurta proizvođača B, uvjetovali su stabilniju strukturu gela tijekom cijelog istraživačkog razdoblja.

tekući jogurt; viskozitet

nije evidentirano

engleski

Viscosity of stirred yogurt during storage

nije evidentirano

stirred yogurt; viscosity

nije evidentirano

Podaci o prilogu

35-35-x.

2006.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik sažetaka 37.hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem

Tratnik, Ljubica

Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga (HMU)

Podaci o skupu

37. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka

predavanje

26.11.2006-29.11.2006

Lovran, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija