Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Centar sliva rijeke Cetine, Glavni projekt, knjiga 2: Meteorološki i hidrološki dio (CROSBI ID 759672)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Žugaj, Ranko ; Nakić, Zoran ; Plantić, Krešimir ; Saša, Slavko ; Polić, Jerko Centar sliva rijeke Cetine, Glavni projekt, knjiga 2: Meteorološki i hidrološki dio // RGNF, Zagreb. 2006.

Podaci o odgovornosti

Žugaj, Ranko ; Nakić, Zoran ; Plantić, Krešimir ; Saša, Slavko ; Polić, Jerko

hrvatski

Centar sliva rijeke Cetine, Glavni projekt, knjiga 2: Meteorološki i hidrološki dio

U Elaboratu su dani sažeci ranijih hidrometeoroloških obrada za sliv Cetine. Opisane su topografske, hidrografske i hidrogeološke značajke sliva. Prema raspoloživim podacima, za razdoblje obrade od 1973. do 2002. godine, prikazane su karakteristične vrijednosti meteoroloških pokazatelja, a naročito oborina za odabranih 16 meteoroloških stanica i protoka vode za 14 hidroloških profila. Definirane su krivulje trajanja srednjih dnevnih protoka i dotoka u akumulacijska jezera. Ispitana je homogenost i trendovi raspoloživih nizova srednjih i ekstremnih godišnjih protoka. Prikazani su rezultati regionalne hidrološke analize koji se odnose na sliv Cetine, a izvedeni su u ranijoj regionalnoj analizi za krš u Hrvatskoj. Dani su maksimalni godišnji protoci i hidrogrami velikih vodnih valova različitih povratnih razdoblja te razmatrana poplavna stanja na slivu. Opisana su malovodna razdoblja i biološki minimum na slivu. Prikazan je položaj piezometara u područjima akumulacijskih jezera Buško blato i Đale. Dan je osvrt na ekološke prilike na slivu i na ispitivanja kakvoće vode u Cetini i njezinim pritokama. Zaključno je dan kritički osvrt na postojeće baze hidrometeoroloških podataka s prijedlogom za poboljšanje.

oborina; protok; krivulja trajanja; podzemna voda; kakvoća vode; krš; Cetina

nije evidentirano

engleski

Centre for Managing the Cetina Basin, the Main Project, Book 2: Meteorological and Hydrological Part

nije evidentirano

precipitation; discharge; duration curve; groundwater; water quality; karst; Cetina

nije evidentirano

Podaci o izdanju

RGNF, Zagreb

2006.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo