Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti (CROSBI ID 128811)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Gajari, Davorka ; Vahčić, Nada
hrvatski
Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti
Rastući trend obogaćene hrane može biti opravdan činjenicom da se uobičajenom prehranom ne postiže preporučeni dnevni unos za mnoge važne nutrijente. u razvijenim državama reguliranju obogaćivanja pridaje se više pažnje, zbog toga što postoji opravdani strah od pretjeranog obogaćivanja kao načina proizvođača da se njime koristi kao marketinškim oruđem.
bijeli kruh; nutrijenti; obogaćivanje; organoleptička svojstva; senzorska procjena
nije evidentirano
engleski
Sensory evaluation of baked goods with better dietary value
nije evidentirano
white bread; nutrients; fortification; organoleptic properties; sensory evaluation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
83/84
2006.
8-10-x
objavljeno
1330-1977