Analiza opasnosti i sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti polutrajnih kobasičarskih proizvoda (CROSBI ID 346058)
Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)
Podaci o odgovornosti
Uršulin-Trstenjak, Natalija
Vahčić, Nada
hrvatski
Analiza opasnosti i sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti polutrajnih kobasičarskih proizvoda
Cilj ovog magistarskog rada je uvođenje HACCP sustava kroz analizu opasnosti, identifikaciju kritičnih kontrolnih točaka i definiranje kontrolnih mjera u svim koracima proizvodnog procesa i primjene njegove učinkovitosti tijekom 12 mjeseci preko niza mikrobioloških analiza koje govore o prisutnosti ili odsutnosti patogenih mikroorganizama i samim time o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda polutrajnih kobasica – « ; ivanečki jeger» ; . Rezultati do kojih se došlo istraživanjem osiguravaju proizvodnju sigurne hrane što je danas cilj svake prehrambene industrije i uvjet izlaska naših proizvoda na svjetsko tržište.
HACCP; mesna industrija; kritična kontrolna točka (CCP)
nije evidentirano
engleski
Hazard analysis and system of ensuring appropriate health levels of semi-durable sausage products
nije evidentirano
HACCP; meat industry; critical control point
nije evidentirano
Podaci o izdanju
128
20.07.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb