Iskorištavanje ovaca za proizvodnju mlijeka (CROSBI ID 346040)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Dužaić, Dario
Sušić, Velimir
hrvatski
Iskorištavanje ovaca za proizvodnju mlijeka
U radu su definirane najznačajnije kemijske i fizikalne odlike ovčjeg mlijeka koje se najvećim dijelom iskorištava kao sirovina za proizvodnju sira. Među najvažnijim čimbenicima o kojima ovisi proizvodnja ovčjeg mlijeka istaknuti su pasmina, dužina i stadij laktacije, veličina legla, tjelesna masa, dob ovce, estrus, sezona, hranidba te tehnologija mužnje. Broj mikroorganizama u ml mlijeka i broj somatskih stanica obrađeni su u sklopu higijenske kvalitete ovčjeg mlijeka. Nabrojane su najvažnije mjere kojima možemo smanjiti broj mikroorganizama i somatskih stanica u ovčjem mlijeku.
ovce; proizvodnja; mlijeko
nije evidentirano
engleski
Milk production in sheep
nije evidentirano
sheep; production; milk
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
26.09.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veterinarski fakultet, Zagreb
Zagreb