Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Iskorištavanje ovaca za proizvodnju mlijeka (CROSBI ID 346040)

Ocjenski rad | diplomski rad

Dužaić, Dario Iskorištavanje ovaca za proizvodnju mlijeka / Sušić, Velimir (mentor); Zagreb, Veterinarski fakultet, Zagreb, . 2006

Podaci o odgovornosti

Dužaić, Dario

Sušić, Velimir

hrvatski

Iskorištavanje ovaca za proizvodnju mlijeka

U radu su definirane najznačajnije kemijske i fizikalne odlike ovčjeg mlijeka koje se najvećim dijelom iskorištava kao sirovina za proizvodnju sira. Među najvažnijim čimbenicima o kojima ovisi proizvodnja ovčjeg mlijeka istaknuti su pasmina, dužina i stadij laktacije, veličina legla, tjelesna masa, dob ovce, estrus, sezona, hranidba te tehnologija mužnje. Broj mikroorganizama u ml mlijeka i broj somatskih stanica obrađeni su u sklopu higijenske kvalitete ovčjeg mlijeka. Nabrojane su najvažnije mjere kojima možemo smanjiti broj mikroorganizama i somatskih stanica u ovčjem mlijeku.

ovce; proizvodnja; mlijeko

nije evidentirano

engleski

Milk production in sheep

nije evidentirano

sheep; production; milk

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

26.09.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veterinarski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Veterinarska medicina