Validacija dviju titracijskih analitičkih metoda (CROSBI ID 346022)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Švenda, Karolina
Vahčić, Nada
hrvatski
Validacija dviju titracijskih analitičkih metoda
Cilj ovog rada je bio validirati dvije analitičke metode: metodu određivanja NaCl po Mohru i metodu određivanja količine ukupnog SO2. Navedene metode su titracijske i koriste se u određivanju NaCl i SO2 u gotovim proizvodima prehrambene industrije (konditorske). Validacija metoda je provedena na uzorcima slanih štapića, slanih pereca, Paris čajnog peciva, Princeza čajnog peciva, Piknik keksa i Petit Beurre-a. Prilikom validacije su provjereni slijedeći parametri: preciznost, linearnost te su prikazani izvori mjerne nesigurnosti.
metoda po Mohru; parametri validacije; SO2; titracija; validacija analitičke metode
nije evidentirano
engleski
Validation of two analytical titration methods
nije evidentirano
method characteristic; Mohr's method; SO2; titration; validation of analytical method
nije evidentirano
Podaci o izdanju
79
29.09.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb